Otamme raskauspahoinvoinnin vakavasti
Haluamme osaltamme kääntää huomiota raskaana olevan arkeen, pahoinvointia laukaiseviin tekijöihin ja pahoinvoinnin yleisyyteen raskauden eri vaiheissa. Tällä sivulla on tutkimustietoa ja ajantasaista tilastotietoa sivuston kävijöiden vastauksista.
Vastaa sinäkin Oksennusbarometri-kyselyyn. Sen kysymykset käsittelevät pahoinvointia raskauden aikana. Vastauksesi ovat tärkeitä, ja vastaamalla olet mukana auttamassa raskauspahoinvoinnin lievittämisessä. Kysely vie noin kaksi minuuttia ja siihen vastataan täysin nimettömänä.
Pahoinvointi ensimmäisen raskauden aikana ei välttämättä lisää pahoinvoinnin riskiä seuraavassa raskaudessa
Vaikka voisit pahoin raskauden aikana, oireet eivät välttämättä uusiudu seuraavan raskauden aikana. Kenties olet myös löytänyt hyviä niksejä, jotka tehoavat juuri sinun pahoinvointiisi.
Jopa 8/10
voi pahoin koko päivän.
Vain 2/10 kärsii pelkästä aamupahoinvoinnista.
Testaa pahoinvointisi PUQE-kyselymittarilla
Raskauspahoinvoinnin oireiden vaikeusastetta voidaan arvioida eri tavoin – tiedätkö, milloin oireet ovat lieviä, kohtalaisia tai vaikeita?
Niksejä pahoinvoinnin lievittämiseen
Oletko raskaana ja kärsitkö välillä pahoinvoinnista? Tiedäthän, että apua on saatavana ja oireita voi lievittää monin keinoin?
Mitä on vaikea raskauspahoinvointi?
Noin yhdellä prosentilla raskaana olevista esiintyy poikkeuksellisen runsasta raskauspahoinvointia eli voimakasta raskausoksentelua (hyperemesis gravidarum).
35%
odottajista pitää pahoinvointia isona ongelmana.
Me kysymme, sinä vastaat – tietenkin täysin nimettömänä!
Hyvin suuri osa raskaana olevista kokee pahoinvointia päivittäin. Onko asian tosiaan pakko olla näin? Täällä kysymme sivuston kävijöiden kokemuksista ja kerromme vastauksista.